23.12.2021

Новорічні свята не за горами, і що може бути краще, ніж приготувати штолен?

23.12.2021
Новорічні свята не за горами, і що може бути краще, ніж приготувати штолен?
Вниз

Рецепт:

✅Складові для опари:
Борошно – 100 г
Дріжджі сухі – 10 г
Молоко – 150 мл
Цукор – 1 ст.л.

✅Для тіста:
Борошно – 400 г
Яйця – 2 шт.
Масло вершкове 82% – 200 г
Цукор – 100 г
Ванільний цукор – 1 ч.л
Сіль – дрібка

✅Для наповнення:
Сушена вишня – 100 г
Родзинки – 100 г
Курага – 100 г
Мигдаль – 100 г
Лісовий горіх – 100 г
Ром – 150 мл
Кориця – 1 ч.л.
Мускатний горіх – 1 ч.л

✅Додатково:
Цукрова пудра – 200 г
Масло вершкове – 50 г
Декор

1. Вишню, родзинки, курагу – заливаємо ромом на 24 години.
Горіхи смажимо на сухій пательні.

2. Через 24 години готуємо опару:
Дріжджі заливаємо теплим молоком, додаємо цукор та борошно, все добре розмішуємо.
Накриваємо рушником, ставимо в тепле місце на 30 хв. (опара має піднятися, якщо цього не сталося – переробляємо)
Яйця змішуємо з розтопленим маслом, додаємо цукор, ванільний цукор, корицю, мускатний горіх, все перемішуємо міксером до однорідної маси, додаємо готову опару, половину борошна і дрібку солі. Перемішуємо та поступово додаємо ще борошно до тих пір поки тісто не стане еластичним і не буде прилипати до рук.

3. Горіхи роздроблюємо ножем і додаємо разом з сухофруктами до тіста (перемішуємо
довго, щоб усі сухофрукти з горіхами об’єдналось) Можна додати ще трішки борошна. Лишаємо тісто накритим в теплі на 1 годину.

4. Тісто розділяємо на 2 частини, формуємо кола.
Розкатуємо ковбаску та з’єднуємо кінці утворюючи коло і залишаємо в теплі ще на 30 хвилин.
Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 50 хвилин.

5. Гарячі готові штолени змащуємо з усіх боків розтопленим теплим вершковим маслом,
посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо за бажанням.